Thema Europa: Bonbonworkshop

Afgelopen dinsdag mochten wij Robert verwelkomen bij ons in de keuken. Robert is van Pasamore. Hij is chocolatier en leerde ons alles over cacao en het maken van onze eigen bonbons.

We hebben geleerd dat cacao van de cacaoplant komt en die vind je bij landen dichtbij de evenaar. Zoals in Indonesië en Venezuela. Ook hebben wij geleerd dat je het witte gedeelte uit de cacaoplanten kunt eten. Het proeft een beetje naar Lychee en mango. De cacaoboon zelf is heel klein. Dit proeft echt naar bittere, pure chocola. 

We hebben ook zelf bonbons gemaakt met verschillende vullingen. Met speculoos en karamel en hazelnoot. We mochten ook chocoladerotsjes proeven. Alleen zat hier ribbelchips in. Ook mochten we malteserballetjes proeven. Hier zat drop in. Robert maakte alles zelf. Het was lekker en leerzaam!

 

 

original-9986FCE7-5ECF-4C6C-AB54-083735897C95 original-9986FCE7-5ECF-4C6C-AB54-083735897C95
processed-3D272E8B-9705-4547-AB10-ACD283C27CDE processed-3D272E8B-9705-4547-AB10-ACD283C27CDE
processed-315D5B39-8347-49CB-8AFE-C4FA5ECA2CAA processed-315D5B39-8347-49CB-8AFE-C4FA5ECA2CAA
processed-DB0A262C-3FF2-4317-914B-FC54F1EBEB53 processed-DB0A262C-3FF2-4317-914B-FC54F1EBEB53